SOS AFRICA

INSTITUT INTERAFRICÀ D'IDIOMES

CENTRE INTERAFRICÀ D'INICIATIVES CULTURALS

MANI-FESTA'98 Ballant per la Pau

COM COL·LABORAR

Afromagazine TAM-TAM

FESTIWALÈ'98 Campionat de Catalunya

AFROFORUM Debats

  logo sos-africa

 

logo CIIC

CENTRE INTERAFRICÀ D'INICIATIVES CULTURALS

El CIIC es va constituir el dia 15 d'abril de 1990 com a iniciativa d'un petit nucli de persones, dinàmiques i inquietes, originàries del continent africà, per posar a l'abast de tots un Centre d'Animació Cultural al servei de la cultura i de la convivència intercultural.

El CIIC és una associació independent oberta a totes aquelles persones amb iniciatives i amb voluntad de portar-les a bon termini.

OBJECTIUS

Promoure la solidaritat, la unió i l'enteniment entre tots els ciutadans d'origen africà residents a la diàspora.

Afavorir la seva integració a la vida social, econòmica i cultural com a ciutadans de ple dret, sense que això suposi la desintegració dels propis valors culturals.

Projectar i donar a conèixer la realitat multicultural dels pobles d'Àfrica i d'Afroamèrica, tot donant una imatge nova dels africans i d'Àfrica lliure de prejudicis i d'estereotips.

Crear canals de diàleg, de debat i de participació dels intel·lectuals africans d'origen africà en la vida social i cultural.

Facilitar el coneixement, l'encontre, la comunicació i la convivència entre persones de diferents sensibilitats culturals com la millor fórmula de contribuir a crear una societat oberta, acollidora, rica en humanitat, apreciadora de les semblances i de les diferències.

ACTIVITATS

El CIIC propou iniciatives de caràcter cultural, social, esportiu, recreatiu, lúdic, etc. De la seva àrea de solidariritat va nèixer la idea de crear l'organització humanitaria AKENATON, més tard anomenada SOS ÀFRICA. EL CIIC partipà activament a la primera campanya de solidaridad organitzada per AKENATON i que, gràcies a la col·laboració de particulars i empreses, va poder enviar 300 tones d'arròs a Somàlia.

AFROFORUM 2000

El CIIC creà el Club de Pensament AFROFORUM 2000, obert a tots els pensadors d'origen africà interessats a compartir llurs coneixements i que vulguin ajudar a totes aquelles persones que cerquen conèixer en profunditat els valors i la problemàtica del continent africà.

L'HOME AFRICÀ DISSECAT

El CIIC va encapçalar, amb el metge afroamericà Alphonse Arcelin, la campanya nacional i internacional per a forçar la retirada de l'home africà dissecat que s'exhivia irrespetuosament com animal al museu de la població de Banyoles, cosa que els africans i afroamericans de tot el món interpretaren com apologia del racisme més visceral. El Patronat del museu, els membres dels quals s'autoetiquetaven de "progressistes" i els quals van al·legar fredes i absurdes raons tècniques per mantenir l'exhibició, va haver de cedir a les pressions internacionals i decidir la retirada de la museística "peça de la discòrdia". En comptes de deixar-lo descansar en pau, avui, com si fos un moble qualsevol, el difunt dissecat està arraconat en algun fosc magatzem municipal.Sorprenentment l'Arquebisbat de Barcelona va donar suport a la sacrílega exhibició.

LA "CASA D'ÀFRICA"

El CIIC té el següent projecte immediat: per a la realització de les seves múltiples activitats culturals, montar la "Casa d'Àfrica". Primer a Barcelona, després a Madrid. Serà una Casa de la Paraulai disposarà de biblioteca, sala d'actes, sala de jocs i d'esbarjo, restaurant típic i altres serveis.

PARTICIPA-HI

Busquem a Barcelona i a la resta de l'Estat unes 10.000 persones -simpatitzants del món africà- que ens ajudin a fer realitat aquest projecte amb una aportació inicial de 10.000 ptes. i una contribució mensual de 2.000 ptes. Si tu, cibernauta, estas interessat a donar suport al projecte, fes-te ja soci -cybersoci- del CIIC i de la Casa d'Àfrica. Ingressa la teva aportació al compte de Banesto amb la indicació "cibersoci/CIIC/Casa d'Àfrica". Gràcies a la teva col·laboració i a la dels amics d'Àfrica a Catalunya aquest projecte es farà realitat a Barcelona. I sortejarem un safari (safari=viatge, en swahili) amb totes les despeses pagats entre els primers 2.000 cibersocis.